2. januar 2015

Hvorfor Mammut?

Navnet MAMMUTweb er inspireret af Anders Matthesen, der bruger MAMMUT som udtryk for ”alt godt”. En form for forkortelse for alle de fraser, vi bruger for at udtrykke anerkendelse, kærlighed eller taknemmelighed. I stedet for at sige ”tak for mad”, ”på gensyn”, ”jeg elsker dig” og så videre, siger ordet MAMMUT det hele.

Mammutskelet på Musée des Confluences i Lyon. Foto: WikimediaCommons

Mammutskelet. Foto: Wikimedia Commons

Men mammut er selvfølgelig primært kendt som den uddøde, meget store elefantart, der levede i Nordeuropa, Asien og Amerika frem til sidste istid. Den uldhårede mammut (Mammuthus primigenius) er den bedst kendte art af mammut. Den er kendt fra store mængder fund af stødtænder og knogler samt enkelte frosne eksemplarer. Der er gjort fund af mammut i Danmark, men de fleste fund er fra Sibirien samt det nordlige amerika og Rusland.

Ordet mammut stammer er øvrigt oprindeligt af tatarisk oprindelse.

Læs mere om mammutter på

Temaparken Paleosite. Foto: Wikimedia Commons

Temaparken Paleosite. Foto: Wikimedia Commons

Den uldhårede mammut er faktisk med i Danmarks Naturkanon – som repræsentant for de store pattedyr, der levede i Danmark under istiden.

Inspireret af mammutterne

Det er ikke kun os i MAMMUTweb, der har ladet os inspirere af mammutterne. De har også lagt navn til meget andet. For eksempel:

Kender du mammut fra andre sammenhænge? Send os en mail, så udbygger vi vores liste.

I Barcelona har de et – smukt beliggende – mammutmuseum. Foto: Kippelboy, Wikimedia Commons

I Barcelona har de et – smukt beliggende – mammutmuseum. Foto: Kippelboy, Wikimedia Commons