3. januar 2015

Hvorfor laver vi websites i WordPress?

Når du laver en aftale med MAMMUTweb om at udvikle et website til dig, vil vi som udgangspunkt gøre det i WordPress. WordPress er et såkaldt CMS. Det står for Content Management System, altså det system, du holder styr på dit indhold med.

wordpress-logoDer er mange grunde til at vi har WordPress som vores foretrukne system. De mest vægtige er:

  • WordPress er et meget brugervenligt system, så du som bruger med få instruktioner selv kan vedligeholde dit site, når vi har leveret det til dig.
  • WordPress kræver hverken licenser eller installation af programmer, før du kan gå igang med dit website (det er altså gratis!)
  • WordPress er nemlig et OpenSource system. Det betyder, at det udvikles af brugerne selv. Grundkoden i WordPress er skrevet af en lang række programmører, der har valgt at gøre deres arbejde til fælles-eje.
  • Og det betyder ikke at WordPress er et andenrangs system, uden sikkerhed eller garanti. Op imod 20 procent af alle nye websites, der oprettes i dag, er WordPress websites. På verdensplan! Det betyder at der hele tiden kommer nye versioner og sikkerhedsopdateringer af WordPress.
  • Med WordPress følger en lang række skabeloner, der med små justeringer som regel kan opfylde de fleste design- og funktionalitetsbehov. Vi skal dermed ikke bygge hjemmesiden op helt fra bunden hver gang, og du skal ikke betale for det.
  • Ligeledes findes der et utal af ekstra moduler i WordPress, man kan opgradere sit website med. Skal du f.eks. bruge en kontaktformular, en Facebook-integration eller mulighed for brugerlogin, er der højst sandsynligt allerede andre, der har udviklet denne funktionalitet. Og “udviklingsomkostningerne” for dig vil derfor typisk kun være den tid, det tager os at finde et egnet modul og implementere det på dit site.
  • Og endelig er WordPress så at sige født til at lave søgemaskineoptimerede websites i. Det betyder at dit website, uden ekstraomkostninger, vil være nemmere at finde på f.eks. Google.